Besøg hos guldsmed ByJulieStokholm

Igår var jeg på besøg hos den smukke, dygtige og talentfulde guldsmed Julie, som laver sine egne håndlavede smykker på sit lille værksted i Tommerup, lidt udenfor Odense, under navnet ByJulieStokholm.
Jeg stødte første gang på hende på Instagram, hvor jeg blev betaget af hendes feminine smykker blandet med kvalitet og godt håndværk. Et par dage senere skrev jeg til hende, og vi mødtes derefter et par gange, hvor vi blev enige om at starte et samarbejde op.
Julie er en ildsjæl, der brænder for sit arbejde, og hun er så inspirerende at tale med.
Hver gang jeg har været sammen med hende, er jeg i super godt humør og er blevet klogere på guld, sølv, oxydering, lodning mm. Det er rigtig fedt for mig – for det er vigtigt, når jeg sælger et smykke til en person, så har jeg en ordentlig og grundig viden om smykket, dets design og dets produktion.
Igår så jeg så endelig, hvordan oxydering og forgyldning foregår. Jeg så, hvordan man sliber, saver, filer og loder smykker. Jeg så, hvordan min egen nye ring fra ByJulieStokholm bliver lavet – så fascinerende og smukt. Er SÅ glad for den fine ring med en lille knude i, unik og håndlavet – lavet i sterling sølv med 18k forgyldning og her sat sammen med ringe fra Pernille Corydon:

20140626_092556

Den fine ring fås i sølv, forgyldt og oxyderet, koster 350 dkr, og kan allerede nu bestilles på anne@a-hjort.com og fra august 2014 fås den også på www.a-hjort.dk 🙂

Jeg lavede også et lille mini interview med Julie – som du kan læse her:

Husker du øjeblikket, hvor du fandt ud af, at du ville skabe dit eget og være guldsmed?
Jeg har altid været meget kreativ med mange ting, og jeg startede i en tidlig alder med at lave smykker. Da jeg startede på grundforløbet i København, var der ingen tvivl i mig om at det var smykkerne, der var min skæbne og sådan har jeg det stadigvæk, den dag i dag.
Hvorfra henter du inspiration?
inspirationen til mine smykker finder jeg i hverdagen omkring mig. Det kan tage lang tid fra ide og til det færdige produkt. Nogen gange ændrer smykket sig, som jeg skal til at lave det, men det er det fede ved processen – Intet er sikkert.
Er der et særligt øjeblik eller periode i dit liv, der ændrede noget i dig?
At bestå svendeprøven med en sølvmedalje og vide at hele verden stod åben, var en ret vild følelse og trangen til at skabe noget unikt opstod derfra.
Hvad drømmer du om lige nu?
Som nystartet er min store drøm lige nu at folk kan lide mine designs. Jeg drømmer om at jeg kan være med til for alvor at sætte dansk smykkedesign på det store verdenskort. Jeg elsker legen med materialerne og jeg håber at folk har lyst til at følge mig i min proces.

Her er lidt billeder fra dagen:

IMG_0430 IMG_0431 IMG_0432 IMG_0434 IMG_0438 IMG_0439 IMG_0440

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.