Om at have sin egen smykkewebshop med Pernille Corydon, Stine A, Carré mfl.

12540950_1703411553208602_1523276930114896075_n

Jeg læste for et par uger siden et fantastisk interview i Alt for damerne med Mascha Vang og jeg faldt især over hendes tanker omkring drømme og virkelighed.
Man kan drømme en masse, og man kan tro på ”at opnår jeg dét og dét, så bliver alt godt” og “hvis bare drømmen og mine forestillinger om fremtiden lykkes, så bliver alt fantastisk”.

Da jeg startede op med A-Hjort i maj 2014 havde jeg en masse drømme og forestillinger – ikke én af disse kom til at stemme med virkeligheden!
Jeg drømte om at have min egen lille smykke hygge webshop,  hvor jeg skulle nusse lidt om nogle smykker – og så ellers kunne aflevere mine drenge sent i institution og hente dem tidligt. Og så skulle jeg rigtig nyde at være MOR og have A-Hjort som bijob ved siden af.
Jeg var virkelig naiv – det ved jeg godt nu – men dengang var det det, jeg troede fuldt og fast på.

Virkeligheden blev en ganske anden! En fantastisk en af slagsen no doubt! Og hvor har jeg dog lært meget på 2 år!
Det er KNALDHAMRENDE hårdt arbejde at starte op som selvstændig! Det er arbejde dag og nat og ens tanker har aldrig fri. Det fylder alt og man brænder SÅ meget for at det skal lykkes! Jeg jonglerer på 4 sprog med 3000 varenumre og med selskab i både Norge og Danmark. Ordrer til hele verden – og samtidig forsøger jeg at give alle kunder den absolut bedste service – for det er det allervigtigste for mig.

Aldrig havde jeg troet, at det at være selvstændig skulle handle så meget om økonomi, TELLER, sure banker, problemer med leverandører, vognmænd, røde tal i regnskabet og it problemer. Og SÅ lidt om alt det kreative, sjove og frihed.

Jeg kan huske Anders, min mand, der også er selvstændig, fortalte mig engang mange år tilbage, at det bedste ved at være selvstændig er friheden!
Og ja jeg har verdens bedste frihed til at tage med Anton på sygehuset med hans børnegigt eller møde sent ind om morgenen og holde ferie, når jeg vil – og det er jeg SÅ taknemmelig for. Jeg elsker det og føler mig meget heldig på det punkt!

At være selvstændig kræver man er knaldgod til at sortere i sine opgaver og simpelthen at man er god til at være bagud konstant og frasortere en masse, for man kan ikke nå alt og meget må vente (ikke en del jeg er ret god til endnu ;o).

Derudover (med fare for at blive meget upopulær) kræver det en vis portion hårdhed/kulde, og det med følelser og at være følsom, som jeg selv er – det er altså bare ikke altid ret godt, når man skal klare sig selv og få en forretning til at køre!

Jeg spørger mig selv ind imellem; “Er jeg mon hård nok og stærk nok til det her liv” – for tro mig – man er alene om beslutninger – og dem er der MANGE af – konstant – og de skal jo helst være rigtige! Hvilket de desværre ikke altid er som nystartet og med ingen erfaring..
Alt jeg har gjort, har jeg famlet mig frem til, og desuden lyttet så godt jeg kunne med mavefornemmelsen.
Heldigvis har jeg også ramt rigtigt for det meste – og har de bedste kunder i hele verden som bare er så søde til at støtte mig og A-Hjort – uden jer – ingen A-Hjort – så af hjertet tusind tak I er for SKØNNE!

At lave fejl gør ondt – og det har konsekvenser – og det er hårdt – og det er især her jeg godt kunne tænke mig at have en lidt mere “hård hud” tilgang til tingene!
Derudover ville det være dejligt, hvis man kunne være venner med alle og gøre alle tilfredse, men det kan man desværre heller ikke – og det er endnu en ting, man som en følsom sjæl godt kan få sig nogle tudeture over.
Jeg vil vove den påstand at det at få sit eget firma ændrer én som person. Selvfølgelig slet ikke så radikalt som det at blive Mor for første gang eller ramt af sygdom, men det ændrer noget ved en selv, ens handlinger og ens personlighed.
Mange af dem jeg ser har været selvstændige i mange år har ændret sig fra de startede og til idag. Og er det så godt eller skidt?
Jeg har ikke svaret endnu..

Vi er i øvrigt gået i luften idag med et nyt toplækkert design på A-Hjort  – fyldt med fejl og manglende billeder – for intet i livet er perfekt  – heller ikke min webshop!
Vi gør det alle så godt vi kan hver dag! Der sker fejl, men der er jo ingen, der står op om morgenen og tænker; “så nu vil jeg lave den og den fejl”.
Nej vi gør det jo altid i vores bedste mening. At det så ikke altid går godt – det er så den konsekvens vi må leve med efterfølgende – men vi gør vores bedste.

12573135_1015744485166824_7358796274284300161_n

I løbet af denne uge kommer der i øvrigt de smukkeste nyheder fra Louise Kragh og Pernille Corydon på webshoppen – glæd jer 🙂

Og så er vi endelig klar med nyeste medlem af A-Hjorts smykkeportefølje – det toplækre danske smykkebrand RebekkaRebekka – bemærk uden billeder so far – for Camilla og jeg kan ikke nå alt, omend jeg virkelig har svært ved at acceptere netop det faktum!

øøøSS-2016_034A3304-copy-950x688

Mange af mine drømme er blevet til virkelighed – omend en anden virkelighed end jeg selv havde forestillet mig – men jeg har lært at virkeligheden er nu altid at foretrække!
Og så må jeg fremover drømme lidt mindre og være lidt mere i virkeligheden tror jeg nogen vil mene… (omend jeg stadig har svært ved at være i virkeligheden, når der er røde tal og dårlige likviditetsbudgetter ;O))

–  but reality is tough – og det er noget jeg må øve mig lidt mere på 😉

Hav nu en skøn aften,
Mange knus fra Anne

maybe-some-women-arent

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.